Dag 15. Tromsø kommune. Kvaløya.
Dette er ruta vi tenker oss i dag. Kvaløya er en av øyene i Tromsø kommune og vi skal helt ut på Sommarøy. Ligger utenfor Brensholmen som er merket på kartet. En rundtur på øya frister. Ligger an til en knalldag med 😎.
Det er klar og frisk morgen, Tromsø byr på en strålende dag, igjen. Vel over på Kvaløya ser vi at bonden har sikret vinterfóret.
Vi har store forventninger til Sommarøy, det har vi fått gjennom bilder, venner og Jan-Erik sine minner herfra for mange år tilbake. Vi nærmer oss og aner hva vi kan vente oss:
Hvorhen du snur blikket, sjø, fjell og hvite, fristende strender ❤️.
Vi må nærmere på; kjenne lukten av varmt gress, kjølig sand og sjøen. Kjenne sanda under føttene og oppdage små skatter:
som de vel 300 fastboende kan nyte året rundt 😨. Sommarøy byr på kafé som vi benytter oss av. Kaffe og wienerbrød smaker fortreffelig i solveggen. Blide og koselige folk her og👍. Vi stikker innom Matkroken for litt brus. Her finner vi Kaillkråa🤔, her blir kara plassert mens de venter når damene handler. De har hver sin kaffekopp hengende klar:
Husflidslaget selger sjyvotta! Votter med to tomler; skitten og med dårlig grep? Snu votten og bruk den andre siden. Genialt!
Sild er det som gjelder på øya og som eksporteres til Europa.
En særdeles smal bru tar oss over til Hillesøya, en del av den lille bygda. Den gamle gravplassen er her og den minner oss på tia de levde i, med farefulle fangstturer å havet.
En litt tilfeldig stopp 😉 gir oss en ekstra skatt. Gården som ble fraflyttet på 1970 tallet ble overtatt av Perspektivet Museum. 10 bygninger fra ca 1850, godt bevart og fantastisk beliggende i Straumsbukta. Her har også vært skole, post- og godsekspedisjon.
Turen videre hjem, går uten stopp 😉 og inne på hotellrommet tar vi spanderbuksene på! Vi har bord på Mathallen, en restaurant vi har forventninger til. Byen har spisesteder, kafeer, puber og barer overalt. Hvor mange, usikkert, men 136 skjenkebevillinger er utstedt!
Vi gleder oss til Mathallen, de inviterer på bl.a denne måten😉:
Vi henger i hvertfall ikke med hodet, og når vi tas imot med denne menyen, denne vinen og denne servitøren=👍. Den herlige servitøren er fra Støren i Trøndelag. Studerer ved fakultetet for fiskeri, biovitenskap og økonomi og jobber på restauranten for å tjene penger, men også fordi hun er glad i dette yrket. Det føler vi, herlig mat og service ❤️.
👍👍
ReplyDeleteSå spennende tur og fine bilder! Gleder meg til jeg blir pensjonist 😊
ReplyDeleteBare gled deg! Hyggelig med følge av deg🤗
Delete👍
ReplyDelete