Dag 31. Vardø.
Sovner til lyden av kraftig regnvær og våkner til regn og skikkelig gråvær. Da er det fint med kaffe og wienerbrød på senga. Ikke hver dag med kake, men dette er rester etter servering til journalisten i går.
Det lysner etterhvert og se hva som skjulte seg bak det grå teppet! Første snøen. Det tyder nok på at vi har det beste været bak oss.
Vi går litt rastløse rundt i leiligheten og venter på å høre fra Kjell Åge. Blir det båttur i dag eller ikke? Vi følger vær og vindvarsel nøye, og håpet svinner. Vi tusler ut i byen for å fordrive tiden mens vi venter. Det er surt, men solen glimter til, om ikke med varme solstråler, så ihvertfall sol!
Sola går ned og Kjell Åge uteble. Vi var sikker på torsk til middag og skjønner at vi ligger dårlig an. Vi tenker at da må vi prøve oss på torsketunger, og går på fiskebruket for å kjøpe. Neida, torsketunger skjærer de ikke lenger, men de byr på helt fersk kongekrabbe. Da er middagen reddet,
men hva skal vi fordrive tiden med?
Vi går vi til plan b.
Bakstedag.
Jeg har fått oppskrift på to kakeslag som de elsker her i byen😍. Saltkaka og Vardøværinger.
Vi inntar det velutstyrte kjøkkenet og setter i gang.
Vardøværinger:
Denne oppskriften kjenner du kanskje? Kjært barn også videre... det spesielle med denne utgaven er at den fylles med sviskesyltetøy!
Vardø bymusikk.
Vi er blitt skikkelig bortskjemte her og inviteres med på mye. I kveld får vi overvære øvelse med bymusikken. Vardø bymusikk ble stiftet i 1878 under navnet "Nordstjernen". Korpset spilte under Haakon den 7. besøk i 1905.
Vi ankommer øvelsen, som avtalt, 18.15. Da er musikerne klare. Dirigenten i damekoret spiller klarinett og det er hun som har invitert oss. Artig, jeg kjenner igjen nesten alle de kvinnelige musikerne, de synger også i koret!! Hyggelige, hei og smil. Musikalske og aktive disse jentene. De øver til quiz konsert og temaet er filmmusikk. Så vi får dansefot av musikk fra bl.a Mamma Mia og James Bond.
Vi takker for oss og rusler hjem. Klokka er over åtte og vi bestemmer oss for at "Vardøværingene" skal få overnatte i kjøleskapet. Nå er det tid for nykokte kongekrabber.
Dagens dør. FR4V, Indre havn. Vardø. Natta. hørs i morgen.
👍😀 Snart⛷?
ReplyDeleteBilen og vi er skodd for vinterføre, men ikke med ski😉.
ReplyDeleteSå mye spennende dere opplever🤗Og takk for oppskrifter, det skal prøves😛Tenker kongekrabbe var like bra som torsketunger😍
ReplyDeleteKongekrabbe var et godt valg, ja. Fersk og helt nydelig. Saltkaka ble absolutt brukbar, men med farrisflaske som kjevle ble ikke Vardøværingen "fin" nok. Skal prøve igjen hjemme!
ReplyDelete